4 fileuri de piept de pui
4 linguri ulei de măsline
1 linguriţă rozmarin uscat
sare, ardei iute măcinat (paprica)
8 felii suţiri de şuncă crudă
1 căţel usturoi
1 ceapă
3 tije de ţelină
3 morcovi, 2 dovlecei mici (zucchini)
1 lingură pastă de roşii
1/8 l vin alb sec
2 linguri ulei de măsline
1 linguriţă coajă de lămâie rasă
1 lingură de pătrunjel tocat
1. Carnea se spală cu apă rece şi se şterge, iar apoi se rumeneşte în ulei fierbinte. Se scoate şi se condimentează cu rozmarin, sare şi praf de ardei iute. Fiecare felie de carne se împătureşte în două felii de şuncă.
2. Usturoiul şi ceapa se curăţă şi se toacă. Morcovii, ţelina şi dovleceii se curăţă şi se taie în fâşii suţiri. Pasta de roşii se amestecă bine cu vinul alb.
3. Ceapa se prăjeşte în ulei până când se moaie, apoi se adaugă usturoiul şi legumele şi se călesc un timp scurt. Peste acestea se adaugă amestecul de pastă de roşii cu vin, iar apoi se condimentează cu sare şi ardei iute.
3. Ceapa se prăjeşte în ulei până când se moaie, apoi se adaugă usturoiul şi legumele şi se călesc un timp scurt. Peste acestea se adaugă amestecul de pastă de roşii cu vin, iar apoi se condimentează cu sare şi ardei iute.
Sfaturi utile
Carnea primeşte un gust deosebit, dacă este învelită în şuncă. Şunca procesată oferă cărnii un gust mai puţin condimentat decât ceafa fiartă şi afumată sau şunca crudă.
Pentru a obţine fâşii subţiri, legumele trebuie curăţate, se taie pe lungime în felii, iar ulterior acestea se taie în fâşii de grosimea aproximativă a unui băţ de chibrit.
Pieptul file este partea de pui cea mai săracă în calorii. Pieptul de pui este deosebit de bogat în proteine.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu